Topp1

Handbollsskola/Minihandboll

Vi hälsar alla barn födda 2010-13 hjärtligt välkomna till vår Bollskola.

Vi startar igång denna verksamhet lördag den 22 Sept kl 10.00 i Lundbystrand.

Lekar, motoriska övningar och bollaktiviteter står på programmet. Barnen får lära sig att kasta, fånga, passa, studsa och skjuta en boll. De får också göra kullerbyttor, klättra, krypa under häckar, gå balansgång och utföra olika uppdrag i grupp. På sikt blir enklare matcher en del av träningen för att prova på hur det är spela.

Varje barn utvecklas i sin egen takt samtidigt som de lär sig att samarbeta och ha kul tillsammans med andra. Handbollsskolan ger bra träning för hela kroppen

Handbollsskolan är en gång i veckan och i de flesta föreningar tränar tjejer och killar ihop.

Kom och prova!


Minihandboll

Att äntligen få börja spela matcher och kämpa tillsammans med sina lagkamrater är bland det roligaste som finns. I minihandboll är både planen och målen mindre än vanligt och bollen är mjuk för att vara lätt att greppa. Varje lag har fyra utespelare och en målvakt på planen samtidigt och så ett gäng glada avbytare som hejar från bänken. Alla spelar lika mycket och provar de olika positionerna i laget. Det ger en bra förståelse för spelet och gör alla delaktiga. Laget lär sig att samarbeta. En målsättning för de yngsta som spelar sin första match i minihandboll kan vara att skjuta minst en gång mot mål och att ta bollen från motståndaren minst en gång. För de lite äldre spelarna kan det vara att kunna slå bra pass till lagkamraterna eller att våga täcka hårda skott. Minihandboll spelar man upp till 10 års ålder och det är en självklarhet att hjälpa sina lagkamrater och att spela schysst mot motståndarna.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub