Topp1

Ny ungdomsansvarig i HP Warta: Jimmy Grandin

Publicerad 2021-07-21 19:53
​Den 22 juni höll HP Warta ett extra årsmöte där en ny styrelse kom på plats. Jimmy Grandin blev utsedd till ungdomsansvarig och vi passade i semestertider på att höra lite mer om vem han är, vad han tänker om sitt engagemang i HP Warta och vad han vill göra för ungdomarna i föreningen.

HPW: Hej Jimmy, roligt att du är med i föreningen som ungdomsansvarig - vi kan väl börja med att du får berätta lite om dig själv?

Tack för det! Jag heter Jimmy Grandin, är 35 år och bor med fru och två barn i härliga Hildedal på centrala Hisingen. Kommer ursprungligen från Linköping men flyttade till Göteborg för studier på Chalmers och arbetar nu som strategisk planerare på Trafikverket. En utmanande tjänst där jag både utreder och projektleder i infrastrukturfrågor på 5-50 års sikt kan man säga.

Gillar att umgås med familj och vänner, lyssna på musik/gå på konserter och såklart livets stora passion: handboll.

Jag är fortfarande aktiv spelare, det i en förening som heter IK Celtic. Vi håller till i Valhalla och det är underbart att fortfarande kunna spela handboll själv. Utöver det så är jag vice ordförande i Handbollförbundet Väst och en av grundarna till Handbollskanalen. Så det blir en del handboll...

HPW: Hur kommer det sig att du engagerat dig i HP Warta?

Det är väl kanske tre delar i det hela. Dels att jag vill ge mina barn chansen att få prova på handboll och förhoppningsvis tycka att det är roligt. Sen är det ju en klassisk förening som haft stora framgångar och fostrat spelare till allra högsta nivån. Och sen är det väl en liten dröm man har efter att ha läst Åshöjden, Buster och liknande när man var ung: tänk vilken dröm att få vara med och bygga upp en klubb från det utmanande läget som är nu!

HPW: Ja, hur är egentligen läget just nu?

Tyvärr är det så att klubben idag är nere på 0 lag, 0 ledare och 0 spelare på ungdomssidan. HP Warta har ju haft en gigantisk verksamhet men haft det tuffare på senare år. Det har vad jag förstått funnits bra initiativ som skapat ett gäng med lag senaste 5-6-7-8 åren men tyvärr har det inte kunnat upprätthållas.

Jag har inte så bra koll bakåt men det finns säkert mängder av olika anledningar till att det blivit så. Men nu vill jag vara med på en ny snurra som vi ska försöka göra hållbar på sikt.

HPW: Vad händer nu framöver?

Det är sommar och semester så allt går i lagom takt just nu. Men det pågår flera olika parallella processer inför hösten. Vi har till exempel säkrat upp så det finns en del tider i Lundbystrand under kommande säsong. Samtidigt jobbar jag med att samla ihop underlag, information och erfarenheter för att ha en plattform att utgå ifrån när vi sätter upp en vision och verksamhet på ungdomssidan.

Framöver kommer vi också skicka ut en enkät till "allmänheten". Syftet är att försöka samla in vilket intresse som finns för att spela handboll och i vilka åldrar. Så vi kan börja initiera till exempel boll & lek och bollskola.

Där vill vi också få kontakt med personer som vill och kan bidra på olika sätt. Det kan vara som ledare (både på och utanför banan), sponsorer, stödmedlemmar eller andra krafter som vill hjälpa till. Jag är övertygad om att det finns många som vill att HP Warta lyfter igen och ser nyttan av en välfungerande förening på centrala Hisingen.

HPW
Md jimmy grandin profil
Jimmy Grandin, HP Warta.
Md frontbilar
Huvudsponsor Ungdom
Md ljungstro m photography
Md sponsorhuset
Nordic wellness logo no symbol cmyk 2
Md salming
Md teho
Md estrella logo
Md kakservice
Md coop extra logotyp kvadratisk
Md nordstan
Md gevalia
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub