Herrseniorer
Topp1

Snöpligt slut på säsongen!

Publicerad 2017-03-30 12:52
Förutsättningarna inför matchen mot Torslanda var inte glasklara, men vi visste att vi antagligen var tvungna att vinna. I hela matchen så fungerar vårat anfallsspel bra och vi får även bra betalt för vårt 7-6 spel.

Däremot så har vi problem i första halvlek med kontringar emot oss och vårt försvars-/målvaktsspel fungerar dåligt. Vi går upp och ställer oss högt upp och blir glesa bakåt. Det skapar ytor åt Torslandas M6 Marcus Färnskog som gjorde 6 mål och fixade många straffar.

I slutet av matchen så går vi upp på en 5-1, som följer Torslandas duktige Daniel Bjom som låg bakom det mesta i Torslandas anfall. Då går vi också upp på en tvåmålsledning 30-28 och 31-29. Men Torslanda gör då 3 raka mål på oss. I sista anfallet så har Torslanda 2 utvisningar – vi tar ut målvakten och spelar 6-4. Vi vet i detta läget, att ett lika resultat skulle räcka för att komma tvåa i serien och därmed få kvala. Vi får till slut efter ett gäng tveksamma satsningar, ett helt okej läge i slutsekunden på Victor Sjöberg. Tyvärr så räddar Torslandas duktige målvakt August Elmberg – matchens blåses av, vi slutar 4:a i tabellen på målskillnad och säsongen är därmed över.

Summering av säsongen

Vi började säsongen bra, där vi efter de sex första matcherna endast är en poäng efter ledande Vinslöv. Efter det så har vi en lång svacka, där vi bland annat tappar en poäng mot S-hof borta där vi leder med fem i de sista fem minuterna och det blir lika. Vi tappar också fyra (!) poäng mot HP Alingsås som kommer sist i serien och endast skrapar ihop sju poäng totalt. Sista delen av serien avslutar vi ganska bra där vi tar viktiga vinster mot Kristianstad, Kroppskultur, Höör, Kärra, Ystad och Karlskrona. Det gjorde ändå så att vi var med hela vägen in till upploppet på serien.

Under säsongen har vi tappat inte mindre än fem (!) spelare. Vi har också fått in två duktiga spelare i Oliver Strige och Adam Maschel under säsongen. Men stommen i laget har ändå varit stabil och jag tycker att vi, framför allt har hittat en högre nivå i vårt anfallsspel. Det som har varit mest svajigt under säsongen är vårt målvakt- och försvarsspel. I försvarsspelet finns en hög högsta nivå, där det gäller att hitta en mer stabil nivå tillsammans med målvakterna.

Spelare jag vill ge lite extra beröm är Victor Sjöberg som i stort sett axlat rollen själv på högerkanten hela säsongen. Hans offensiva kvalitéer har vi hela tiden vetat om, men hans defensiva spel har han utvecklat något enormt. Jonathan Wikman som har varit hjärtat i laget. Har ständigt kommit upp i nivå och man vet alltid vad man får utav honom. Han håller ihop försvarsspelet på ett föredömligt sätt och dessutom har han tagit stora kliv i offensiven. Sen finns det givetvis fler man skulle kunna nämna, men dessa två herrarna har gjort det lite extra bra.

Glädjande för mig som tränare är att de flesta, även om inte alla har skrivit på, verkar vara sugna på att köra en säsong till.

Med de förutsättningarna så gör det att jag längtar redan efter nästa säsong.

Tack för denna säsongen, så ses vi i september /Erik

Md sponsorhuset
Md stadium
Md salming
Md haltalotta
Md housegard
Md teho
Md estrella logo
Md kakservice
Md coop extra logotyp kvadratisk
Md nordstan
Md gevalia
Md tapetgalleriet
Md ljunghems el
Md nordic wellness
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub